Schimmel%2520auf%2520der%2520Koppel_edit

LOVASISKOLA 

WEBOLDAL

Minden lovast és leendő lovast szeretettel várunk lovardánkban.

 

Lovasiskolánk számtalan lehetőséget kínál a lovasóráktól kezdve a szakképzett lovasterapeutánkkal történő terápiás lovagláson át a különböző hosszúsági túralovaglásokig és a gyermektáborokig. Jelenleg 32 ló áll lovasaink rendelkezésére, így biztosítva, hogy mindenki az alkatához és lovastudásához legmegfelelőbb hátason sajátíthassa el a lovaglás alapjait, élvezhesse a tereplovaglást vagy vehessen részt terápiás lovagláson.

Mind a nagy tapasztalattal rendelkező idősebb, mind pedig a fiatalabb lovaink jól képzettek. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy fiatal lovaink megbízható iskola- és tereplovakká váljanak. Emellett kocsilovainknak köszönhetően lovaskocsizásra is van lehetőség lovardánkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOVASOKTATÁS

Minden ló egyéniség, és mindegyiküknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

A lovaglás alapjainak elsajátításához futószáras órákat vehet.

Gyakorlott lovasként választhat csoportos és egyéni óráink közül.

Ha régóta nem lovagolt, eljött a megfelelő idő, hogy újrakezdje.

Szeretné jobban megismerni négylábú tanítómesterét vagy lovaglótársát? Látogasson el Facebook vagy Instagram oldalunkra, ahol rendszeresen posztolunk fényképes ismertetőket lovainkról.

TEREPLOVAGLÁS

ÉS KOCSIZÁS

Csodálja meg lóhátról a mesés folyómenti tájat és a végtelen Zala-völgy szépségeit!

Még nem tapasztalt lovas? Vagy szeretné élvezni a tereplovaglást a főutak kerülgetése nélkül? Semmi gond, mi valóra váltjuk álmait! Az Ön lovastudásához igazodva kínálunk különböző lovas programokat a nyugodt lépés-ügetés tereptől elkezdve a piknikkel egybekötött napos túrákig. Megtapasztalhatja a csodás természetet egyik lovunk társaságában, sőt, még a lóval való úszást is kipróbálhatja közvetlen közelünkben, amennyiben már biztos lovastudással rendelkezik.

Nem szeretne terepen lovagolni, de mégis szeretné bebarangolni régiónk egyedülálló tájait? Fedezze fel a környéket lovaskocsikázás közben!

Ausritt von hinten.jpg
 

 

TERÁPIÁS LOVAGlÁS

Kapcsolat ember és ló között.

A terápiás lovaglás más, mint a hagyományos lovasoktatás: itt még inkább a lóval való kapcsolaté és interakcióé a főszerep. A terápiás lovaglás alapja egy bizalmas kapcsolat kiépítése ló és ember között.

A ló mozgása hasonlít az ember lépteire, így teszi lehetővé a háromdimenziós mozgás megtapasztalását. A lovaglás segít az embernek tudatosan érzékelni saját testét, továbbá befogadni és viszonozni egy másik élőlény testközelségét.

A ló egy barát, akinek nincsenek előítéletei, és aki egy állandó, rendíthetetlen alapot ad az ember számára.

A terápiás lovaglás képzett és gyakorlott lovasterapeuta vezetésével és egy erre kiképzett terápiás lóval zajlik.

 
 

 

 

 

LOVASTÁBOR

Lovas nyaralás Szentmihálypusztán

Gyermeke minden vágya, hogy megtanuljon lovagolni? Szentmihálypusztán egy felejthetetlen lovastáborban lehet része, amely során nem csupán lovastudása fog fejlődni, de a lovakról való gondoskodás alapjait is megtanulja majd. A gyerekek rengeteg időt töltenek együtt négylábú barátaikkal a napi két lovasórán túl is, amit mindenkinek személyesen a lovastudásához alakítunk. Munkatársaink bevezetik a gyerekeket a lóápolás rejtelmeibe, és velük közösen látják majd el a lovak körüli teendőket.

A lovaglás mellett a tábor programját játékok, strandolás, pizzázás, lovaskocsizás és tábortűz színesítik. A lovastábor utolsó napján a gyerekek bemutatják szüleiknek, hogy mit tanultak a hét során.​

2021-es lovastáboraink tájékoztatója és dátumai már elérhetők.

IMG_8203-2_edited.jpg

SZEMINÁR LOVAGLÁSA

Jelenleg az alábbi tanfolyamokat kínáljuk kezdő és haladó lovasoknak

Lovaglás alapjai

Az ötnapos kurzus során elméleti és gyakorlati órákon sajátíthatja el a lovaglás alapjait. Tapasztalt lovasoktatóink és jól képzett lovaink nemcsak a lovastudása fejlesztését garantálják, hanem segítségükkel a lóval való biztonságos bánásmódot is megtanulhatja.

 

Személyre szabott fejlődési lehetőség haladóknak

Haladó lovasként a „Tereplovaglás alapjai“ és a „Helyes segítségadás“ hétvégi kurzusaink közül választhat. Míg a „Tereplovaglás alapjai“ tanfolyam középpontjában a túralovaglás alapjainak elsajátítása áll, addig a „Helyes segítségadás“ kurzusunkon az ülésjavításé és a segítségadások finomításáé a főszerep. A tanulási folyamatot ezeken workshopokon is szakképzett oktatóink és tapasztalt túravezetőink támogatják. Az elméleti és gyakorlati órák kombinációja garantálja a személyre szabott fejlődési lehetőséget. 

 

További információt a kurzusok tartalmáról és áráról azok részletes leírásánál talál.